Klein Curacao Trips
Klein Curacao Trip
Klein Curacao Trip
Klein Curacao Trip

Wat je moet weten

Is het de moeite waard? Hoe lang is het varen? Is er een wc op Klein Curacao? Wat kost een trip? Alle antwoorden op de meest gestelde vragen over Klein Curacao vind je hier!

Antwoord op al je vragen

Moet ik tijdig boeken als ik naar Klein Curacao wil?

Zeker in het hoogseizoen is het verstandig om van tevoren te boeken als je Klein Curacao wilt bezoeken. In het hoogseizoen zijn vrijwel alle boten een week (of langer) van tevoren volgeboekt. Het zou natuurlijk jammer zijn als je Klein Curacao net moet missen als je niet tijdig geboekt het. En daarbij waarom zou je het niet doen? Door het annuleringsbeleid bij alle verschillende boten en aanbieders kun je in elk geval tot 72-uur (of korter) van tevoren nog gratis annuleren.

Wat is de beste manier om Klein Curacao te ontdekken?

Je kunt Klein Curacao maar op één manier ontdekken en dat is per boot. De beste manier om Klein Curacao te ervaren is om een plekje op een van de boten te reserveren.
Luxe Jacht van Miss Ann Boattrips
Luxe Jacht van Mermaid Boat Trips
Catamaran van Bluefinn Charters
Catamaran van Irie Tours
Mini Catamaran van Breeze Boattrips
Supersnelle Powerboat van Powerboat Caribbean

Is Klein Curacao de moeite waard?

Klein Curacao is een mooi klein bounty eiland met een prachtig mooi wit strand en kraakhelder azuurblauw water. Je kunt je op Klein Curacao je de hele dag prima vermaken. Natuurlijk lekker zwemmen, zonnen en chillen maar je kunt ook een leuke wandeling maken naar de iconische vuurtoren of naar een van de scheepswrakken. Of ga even een kijkje nemen bij een van de schildpadden nesten.

Wat is er te zien op Klein Curacao?

Klein Curacao is een klein, onbewoond, tropisch bounty eilandje met een parelwit strand, een azuurblauwe zee, een spectaculair rif en prachtige onderwaterwereld. Dit heerlijke eiland vind je ongeveer 25 kilometer voor de kust van Curacao en is ongeveer 2 vierkante kilometer in omtrek. Het strand van dit mooie eiland staat bekend als een van de mooiste stranden ter wereld. Alhoewel er op Klein Curacao geen bergen en bomen zijn is er genoeg te doen en te zien. Een excursie naar Klein Curacao doe je vooral om natuurlijk lekker te zwemmen, zonnen en chillen. Het is dan ook vooral ontspannend maar er zijn ook een aantal bezienswaardigheden zoals de iconische roze vuurtoren en de verschillende scheepswrakken.

Hoe lang is het varen naar Klein Curacao?

De afstand van Curacao naar Klein Curacao is ongeveer 25km. De meeste boten die dagtrips aanbieden varen er ongeveer 1.5 uur over. De snelste boot is de Powerboat van Powerboat Caribbean. Met de Powerboat sta je 45 minuten op het strand van Klein Curacao en dat ook nog eens zonder zeeziek te worden.

Is er een WC of toilet op Klein Curacao?

Alleen als je met de boten vaart van Miss Ann Boat Trips of Mermaid Boat Trips heb je toegang tot een toilet op het eiland zelf. Deze aanbieders hebben een eigen beach-house op het eiland met toilet en ook douche. Vaar je met een van de andere boten dan zul je gebruik moeten maken van de wc of toilet aan boord.

Is er telefonisch bereik of internet op Klein Curacao?

Klein Curacao is een onbewoond eiland zonder internet en zonder telefonisch bereik. Je kunt je smartphone dus gewoon thuis laten mits je er foto’s mee wilt nemen. Heerlijk toch? Een dagje chillen en genieten in alle rust zonder gestoord te worden door je telefoon.

Wat kost een trip naar Klein Curacao?

Een dagtrip naar Klein Curacao kost rond de 110,- euro per volwassene. Kinderen tot 12 jaar krijgen 50% korting. Het lijkt prijzig maar dan krijg je wel een volledig verzorgde dag in je schoot geworpen incl. de overtocht, een BBQ-Lunch en een Open Bar met alcohol vanaf 12:30 uur. Let op: de faciliteiten en verzorging verschilt per aanbieder dus kijk eerst wel even goed naar de verschillen. Je vindt hier alle dagtrips op een rij.

Kun je duiken op Klein Curacao?

Jazeker! Indien je al een Padi certificering hebt mag je duiken op Klein Curacao. Het is wel echt een duik voor de meer ervaren duiker. Aan de andere kant je kunt ook een introductie duik maken. Dan ga je uiteraard niet diep of ver maar is wel echt een top plek om duiken voor het eerst te proberen. Indien je duikspullen mee wilt nemen dien je dit vooraf te melden aan de betreffende touroperator. Bij Miss Ann Boattrips kun je direct je intro-duik of 1-tank duik boeken.

Word je zeeziek wanneer je naar Klein Curacao vaart?

De zee tussen Curaçao en het paradijselijke Klein Curaçao kan echt wel ruig en wild zijn afhankelijk van het weer. Heb je snel last van zeeziekte, neem dan een pilletje in tegen zeeziekte en ontbijt van tevoren. Bij alle boten kun je zeeziekte ervaren met uitzondering van de Powerboat. Met de Powerboat sta je in 45 minuten op het strand van Klein Curacao. Doordat de boot zo snel laag over de zee vaart is de kans op zeeziekte nihil.

Welke boten gaan naar Klein Curacao?

Er zijn diverse aanbieders en boten die dagtrips aanbieden om naar Klein Curacao te varen. De meeste boten vertrekken rond 8:00 uur in de morgen en zijn rond 17:00 uur weer terug op Curacao. Het is gemiddeld zo’n 1.5 uur varen. Je kunt met Luxe jacht gaan, met verschillende catamarans of met een snelle Powerboat. Caribbean Tours biedt je een compleet overzicht met alle trips op een rij. Je kunt hier de trips en prijzen vergelijken en direct reserveren.

Kun je beter via een ticket bedrijf boeken of rechtstreeks?

Het kan beiden. De prijzen verschillen niet en je betaalt net zoveel bij een online ticket bedrijf als rechtstreeks bij de dagtrip aanbieder. Je kunt dus rustig boeken bij Caribbean Tours. Een Nederlands bedrijf met Thuiswinkel Waarborg Certificering (het betrouwbaarheids certificaat voor webwinkels in Nederland) en we bieden de laagste prijs garantie. Verwacht een uitstekende klantenservice die door onze klanten wordt beoordeelt met een 9.6 en 98% van onze klanten beveelt ons aan. Kortom: de plek om je tickets voor Klein Curacao te boeken of andere leuke activiteiten op Curacao.

KOOP HIER JE DAGTRIP TICKETS

De dagtochten naar Klein Curacao zijn immens populair en het is niet verstandig om pas op het allerlaatste moment te boeken. De kans dat de Klein Curacao boottrips dan zijn uitverkocht is 99%, zeker in het hoogseizoen! Het is enorm teleurstellend als je er te laat achter komt dat je niet mee kunt. Reserveer alvast vanuit Nederland je plek. En, waarom zou je ook wachten met reserveren? Klein-curacao.nl werkt nauw samen met Caribbean Tours, de grootste aanbieder van Klein Curacao Trips. Bij reserveren doe je alleen een kleine aanbetaling en je plek is gegarandeerd. Caribbean Tours is een Nederlands bedrijf, aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg en bied je bovendien de laagste prijs garantie. Voorkom dus teleurstelling en boek hier alvast je dagtocht zodat je verzekerd bent van plek.

Vergelijk alle dagtrips naar Klein Curacao

Er zijn verschillende opties om naar Klein Curacao te gaan. Welke boot of dagtrip moet jij nu kiezen? Klein-curacao.nl heeft alle opties voor je op een rij gezet in een vergelijkingstabel zodat jij makkelijk de Klein Curacao Boten kunt vergelijken en je bovendien direct online je plek kunt reserveren. Wil je zo luxe mogelijk met zoveel mogelijk faciliteiten op het eiland zoals een beach-house, toiletten, douche en heerlijke strandbedjes kies dan voor Mermaid Boat Trips of voor Miss Ann Boat trips. Wil je wat sportiever varen ga dan met een van de Catamarans van Bluefinn Charters of met die van Irie Tours. Wil je wat kleinschaliger dan is de boot van Breeze de beste optie. Wil je absoluut niet zeeziek worden? Ga dan met de snelle Powerboat waarmee je in 50 minuten op het eiland staat. Vergelijk, reserveer online en ga genieten van dat heerlijke bounty eiland met die prachtige azuurblauwe heldere zee.

Wil je weten wat de prijzen zijn naar Klein Curacao? De onafhankelijke Klein Curacao specialist, klein-curacao.nl heeft hier een artikel over geschreven genaamd ‘Klein Curacao Prijzen‘.