GESCHIEDENIS KLEIN CURACAO

Geschiedenis Klein Curacao. Het is niet exact bekend wanneer Klein Curacao voor het eerst is ontdekt. Officieel werd het eiland pas in 1871 op de kaart gezet door John Godden, een Engelse mijningenieur. John Godden ontdekte dat er veel fosfaat aanwezig was op het eiland, achter gelaten door alle vogels die Klein Curacao gebruikte als broedplaats. Fosfaat was indertijd een zeer gewild product en werd onder andere gebruikt in Europa als toevoeging voor veevoer en kunstmest.

In vijftien jaar tijd werd er ruim negentig ton aan fosfaat gewonnen en geëxporteerd naar Europa. Door de fosfaatwinning veranderde het landschap van Klein Curacao en ontstond een dor en kaal onbewoond eiland. Door een herbebossingsproject van Carmabi, de lokale natuurbehoud organisatie, is er nu weer wat groen her en der te ontdekken.

Geschiedenis Klein Curacao
Geschiedenis Klein Curacao

GESCHIEDENIS KLEIN CURACAO

Vervolg geschiedenis Klein Curacao. In de zeventiende en achttiende eeuw is het eiland gebruikt door de West-Indische Compagnie als quarantaine eiland voor slaven. Voordat de slaven aan wal werden gebracht op Curacao werden de zieke slaven in quarantaine geplaatst op Klein Curacao. Diegene die het niet overleefden werden op het eiland begraven.

Klein Curacao heeft, net als Curacao, weinig last van orkanen. Helaas zijn er in de geschiedenis wel enkele orkanen geweest die op het eiland hun sporen hebben achtergelaten. De eerste was de orkaan in 1877. Deze orkaan verwoestte de eerste vuurtoren van het eiland. Hierop werd besloten om een nieuwe vuurtoren – de vuurtoren die er nu nog staat – in het midden van het eiland te bouwen.

Het eiland is, met haar mooie witte strand, een bekende nestplaats van schildpadden. Elk jaar komen zeeschildpadden, die geboren zijn op Klein Curacao, terug naar hun geboortestrand om hun soort voort te zetten. Je hebt tijdens het snorkelen dus een reële kans om schildpadden te zien zwemmen.

Vuurtoren Klein Curacao
Vuurtoren Klein Curacao
Vuurtoren Klein Curacao
Vuurtoren Klein Curacao

VUURTOREN

Maak kennis met de iconische roze vuurtoren die je al van ver kunt zien…

Je moet zeker even een wandelingetje maken naar de iconische roze Klein Curacao vuurtoren die midden op het eiland staat. De Curaçaose overheid is ooit begonnen aan de renovatie van de Klein Curacao vuurtoren maar de werkzaamheden zijn stil komen te liggen en hierdoor is het niet 100% veilig. Hier vind je meer informatie over de geschiedenis van de Klein Curacao vuurtoren.

Klein Curacao Trip

SCHEEPS WRAKKEN

De combinatie van harde noordoosten wind en sterke stroming resulteert in een bezienswaardigheid…

Klein Curacao is een plat eiland waardoor het slecht te zien is vanaf de brug van een schip. Dit in combinatie met de soms harde noordoostenwind en de zeer sterkte stromingen kan het voor een kapitein zeer lastig zijn om het schip langs het eiland te varen. Klein Curacao heeft hierdoor een paar bijzondere bezienswaardigheden. Wil je meer weten over de geschiedenis van de scheepswrakken op Klein Curacao?

Scheepswrak Klein Curacao
Scheepswrak Klein Curacao
Scheepswrak Klein Curacao
Scheepswrak Klein Curacao
Scheepswrak Klein Curacao

KOOP HIER JE DAGTRIP TICKETS

De dagtochten naar Klein Curacao zijn immens populair en het is niet verstandig om pas op het allerlaatste moment te boeken. De kans dat de Klein Curacao boottrips dan zijn uitverkocht is 99%, zeker in het hoogseizoen! Het is enorm teleurstellend als je er te laat achter komt dat je niet mee kunt. Reserveer alvast vanuit Nederland je plek. En, waarom zou je ook wachten met reserveren? Klein-curacao.nl werkt nauw samen met Caribbean Tours, de grootste aanbieder van Klein Curacao Trips. Bij reserveren doe je alleen een kleine aanbetaling en je plek is gegarandeerd. Caribbean Tours is een Nederlands bedrijf, aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg en bied je bovendien de laagste prijs garantie. Voorkom dus teleurstelling en boek hier alvast je dagtocht zodat je verzekerd bent van plek.